Painevaatteet apuvälineenä

Apuvälineenä painevaatteet

Painevaatteen vaikutus perustuu siihen, että se synnyttää syväkestoisen paineen tunteen ja rauhoittaa yliherkkää tuntoaistia sekä viestien kulkua aivoihin.

Painevaatteilla helpotetaan myös vartalon hallintaa ja hahmottamista sekä lisätään toiminnallisuutta ja hallittua liikkumista.

Painevaatteet apuvälineenä
Apuvälineenä painevaatteet. “Nää tuntuu kuin ois sylissä!”

Moi!

Mä oon Nooa, ja haluan kertoa teille vähän näistä painevaatteista. Oon nyt pitänyt näitä painevaatteita kohta kaksi viikkoa ja tehtiin äitin kanssa haastattelu.

Mikä on painevaate?

Se on sellainen vaate, joka painaa tosi paljon kehoa. Mulla oli jossain kohtaa se paineliivi, josta pumpattiin ilmaa. Mut sit nää painevaatteet on vähän erilaiset, koska ne näyttää ekaks ihan vauvanvaatteilta, mut älkää säikähtäkö, jos saatte sellaiset, sit ne venyy kuiteskin ihan hirveen paljon. Vauvoille muuten sellaista ei tehdä.

Ne mitattiin sellasella pehmeellä mitalla, joka oli aluks tosi kylmä, ja sitten otetaan mittoja joka paikasta, ja sit olin täynnä tussinjälkiä. Näitä tehdään mulle siis niin kauan kun mä haluun ja tartten. Ja hei, te voitte valita siinä vaatteessa, että onko teillä sortsit, pitkät housut, hihaton vai lyhythihanen, ja sit voi valita värin ja saumanvärin.

Ne on aika tiukat vetää päälle, tuntuuko se hankalalle?

Ne housut on siis vaikein osuus siiinä. Mä selviin niist kyl ihan yksin.

Miten kuvailisit ihmiselle, jolla ei koskaan ole ollut painevaatteita, että mille ne tuntuu?

Se tuntuu kehossa niinku aivan ihanalta. Mieli niinku tosi paljon rauhottuu ja ku on se valvomo aivoissa ja ne liskoaivot, ni ne liskoaivot niinku rauhottuu ihan hirveesti, sen huomaa. Sitä ei huomaa ihan samantien, mutta siin on vaan sekunti n sit sen tuntee. Niistä lähtee myös kiva ääni, ne suihkii ne painevaatteet.

Millaisissa tilanteissa sinä haluat tai tykkäät käyttää painevaatteita?

Mä yleensä laitan ne aamulla, ne auttaa.

Millaisiin ongelmiin niistä on apua?

Ku on tosi hermostunut aamulla vaikka, ei oo annettu nukkuu tosi pitkään sit voi heti laittaa ne päälle.

Mä neuvoisin myös aikuisille tämmösiä. ihmiset riitelis vähemmin kun ne käyttäis painevaatteita. Mä suosittelen näitä kaikille maailman ihmisille. Ja painopeittokin on tosi hyvä. Kyl mä suosittelen näitä kaikille, teineillekin. Rohkeesti vaan painevaate päälle!

Samankaltaiset artikkelit