Skip to main content

Keskusteluapu

Oletko kyllästynyt pohtimaan ja pallottelemaan asioita vain omassa päässä? Tarvitsetko keskusteluapua?

Vastaukset kysymyksiimme ovat jo meissä itsessämme, mutta tarvitsemme usein vain vahvistusta ja peilausta näille ajatuksille ja tuntemuksille. Jonkun, joka kuuntelee.  Sovittamon keskusteluapu on helppo ja nopea etäapu vaikeillekin solmuille!

Katso eri aihepiiritTilaa aika

Keskusteluapumme kuuntelee ja ohjaa sinua mm. seuraavissa aiheissa:

Stressi

Stressaako? Kun olet uupunut, kyllästynyt, vaikeiden tunnetilojen riepottelema, lamaantunut tai ylivireä, autan sinua löytämään keinoja mielihyvän ja selkeyden lisäämiseksi ja stressin säätelemiseksi tasolla, jolla se palvelee sinua saavuttamaan haluamasi elämän.

Keskusteluapu - Stressi - Sovittamo
Keskusteluapu - Perhe-elämä - Sovittamo

Perhe-elämä

Onko perheesi vuorovaikutuksessa jotakin, mihin toivoisit muutosta? Vuorovaikutus voi olla ylöspäin nostavaa tai alaspäin painavaa voimaa! Pienillä muutoksilla voi olla valtava vaikutus perheen arjessa.

Vanhemmuus haasteena?

Vanhemmuus on maailman vaativin laji ja siihen liittyy paljon syyllisyyttä, avuttomuutta ja valitettavan harvoin itsemyötätuntoa. Vanhemmuus on herkkä asia, jossa pelkää tulevansa tuomituksi tai tekevänsä virheitä. Sen vuoksi moni vaatii itseltään täydellisyyttä. Omat lapsuuden kokemukset nousevat usein uudelleen pintaan oman vanhemmaksi tulon myötä. Tarjoan myötätuntoista kuuntelua, lempeää ohjausta ja vahvistusta.

Keskusteluapu - Vanhemmuus - Sovittamo
Keskusteluapu - Lapsen hyvinvointi - Sovittamo

Lapsen hyvinvointi

Mietityttääkö lapsen hyvinvointi? Joskus lapsen haastava käytös, mieliala tai vetäytyminen voivat hämmentää. Lapsen elämä koostuu vaiheista: aina on jokin vaihe meneillään ja toinen odottaa jo oven takana. Erilaiset huolet ja mietteet kuuluvat vanhemmuuteen – minulla on pitkä ammatillinen kokemus myös lasten ja nuorten mielenterveyden haasteista, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Parisuhde

Pulmakohtia parisuhteessa? Tarvitsetko uutta näkökulmaa? Joskus voi olla lähellä, mutta silti niin kaukana. Usein parisuhteessakin pienillä muutoksilla voi saada aikaan valtavia muutoksia. Parisuhteeseen voi hakea apua yksin tai yhdessä.

Keskusteluapu - Lapsen hyvinvointi - Sovittamo
Keskusteluapu - Oma hyvinvointi - Sovittamo

Oma hyvinvointi

Onko omat rajat selvät? Oman hyvinvoinnin kannalta yksi merkittävimmistä asioista on osata sanoa ”ei”. Liian usein löydämme itsemme tekemästä asioita, joita emme todellisuudessa halua tehdä tai viettämästä aikaa ihmisten kanssa, jotka eivät todellisuudessa tue hyvinvointiamme.

Työilmapiiri

Tukeeko työpaikan ilmapiiri sinua? Jos työyhteisö ei saa apua, aina voi vahvistaa omaa jaksamistaan ja hakea apua omaan työhyvinvointiin.

Keskusteluapu - Työilmapiiri - Sovittamo
Keskusteluapu - Konfliktit - Sovittamo

Konfliktit

Miten voi toimia konfliktitilanteissa kotona tai työpaikalla? Konfliktit nähdään usein uhkana, eikä mahdollisuutena. Niissä on kuitenkin aina mahdollisuus oppimiseen, mahdollisuus kasvuun. On voimauttavaa oppia kohtaamaan konflikti kasvun mahdollisuutena!

Asiakkaan
kertomaa

Otimme yhteyttä Sovittamoon ja Essiin tilanteessa, jossa parisuhteemme oli ajautunut umpisolmuun - sellaiseen, jota emme kyenneet purkamaan omin keinoin. Essi pystyi todella lämpimällä ja molemmille turvallisella tavalla auttamaan, niin yksilöinä kuin yhdessä.

Koimme käyntimme epämiellyttävässä tilanteessa kuitenkin hyvin rauhoittavaksi, sellaiseksi, jossa saimme apua asioihin, joihin omat sanat tai teot eivät yltäneet.

Nyt koemme, että olemme saaneet solmut löystymään ja tätä kautta ymmärrystä sekä "keinoja", joilla jatkaa parisuhteen eheyttämistä kohti parempaa tulevaa. Vilpittömästi koemme Essin auttaneen meidät jatkamaan itsenäisesti parisuhteen korjaamista.

Oskari ja Sini
Keskusteluapu on lähempänä kuin tiedätkään.

Ota yhteyttä ja palaan sinulle takaisin!

1. Lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen essi@sovittamo.fi ja kerro lyhyesti tilanteestasi.
2. Sovitaan yhdessä sopiva aika ja alusta, jolla keskustelu toteutetaan (puhelin / Zoom / Teams / Google Meet).

Essi Vaskiranta

Toimintaterapeutti  |  Tunnetaito-ohjaaja  |  Yrittäjä

Olen Essi, toimintaterapeutti, yrittäjä ja tunne- ja vuorovaikutustaitojen erityisosaaja. Toimistoni sijaitsee Lappeenrannassa mutta Sovittamon keskusteluapu palvelee tietenkin etänä ympäri Suomea.