Skip to main content

Tunnetaito-ohjaus

Onko sinulla kehollisia tuntemuksia tai kipuja, joihin ei tunnu löytyvän selitystä? Tunnetko vatsavaivoja, migreeniä tai niska- ja nivelkipuja? Tai vain epämääräistä, tukalaa oloa kehossa ja mielessä? Tunteet ovat kehon vastine ajatuksille eikä ole koskaan liian myöhäistä kohdata niitä.

Sovittamon tunnetaito-ohjaus auttaa sinua tunnistamaan tunteesi ja oppimaan ilmaisemaan itseäsi paremmin.

Lue lisää tunnetaidoistaOta yhteyttä

Mitä tunnetaidot ovat?

Tunne on kehon fyysinen vastine ajatuksillemme. Siksi tunnetaidot ovatkin hyvän ja vakaan mielenterveyden lisäksi myös fyysisen terveyden perusta. Tunnetaito auttaa meitä luottamaan elämään ja siihen, että kaikesta selviää.

Omat tunnetaidot luovat turvallisuuden tunteen sekä itselle sekä läheisille ja ne vahvistavat meissä turvanmerkkejä: katseita, ilmeitä, eleitä ja sanoja. Tunnetaidot ovat sitä, että ymmärtää omien ajatusten voiman ja kantaa vastuun itsestään ja toiminnastaan.

Tunteen kohtaaminen ei ole koskaan liian myöhäistä, koska myös menneisyyden tunteita voi kohdata. Tunnetaidot ovatkin taitoja, joita tarvitsemme läpi koko elämän.

Mitä tunnetaito-ohjaus sisältää?Ota yhteyttä

Tunnetaidot ovat hyvän ja vakaan mielenterveyden ja fyysisen terveyden perusta.

Mitä tunnetaito-ohjaus sisältää?

Tunteen tunnistaminen ja nimeäminen

Fyysisen kivun tai oudon tuntemuksen oire on usein tunne, joka haluaa tulla näkyväksi. Kun tunteensa oppii tunnistamaan, kehon ei tarvitse oireilla niin pitkään ja voimakkaasti.

Sovittamon tunnetaito-ohjaus auttaa sinua tunnistamaan tunteesi, jonka jälkeen opit täyttämään tarpeesi tunteidesi takana – ja ikävä tunne voi haihtua.

Tunteen kohtaaminen ja säätely

Jotta uskaltaa kohdata tunteensa, on opittava säätelemään niitä. Tunteen säätely ei ole synonyymi tunteen sammuttamiselle, kieltämiselle tai harhauttamiselle – säätely on vastuuta omasta itsestä ja tunteisiin reagoimisesta.

Tunteen säätelyä auttavat itsemyötätunto sekä lupa ja ymmärrys tuntea, mitä tuntee. Tunnetaito-ohjaus opastaa sinua kohti kyseisiä taitoja!

Tunteen ilmaiseminen

Tunteitaan voi oppia ilmaisemaan rakentavasti – ei syyllistyen tai syyllistäen, huutaen tai vaieten, vaan omat tunteensa ja tarpeensa ilmaisten, vailla tunnelatausta.

Kun opit ilmaisemaan omat tunteesi ja tarpeesi, omat rajat tulevat myös muille näkyväksi. Opit suojelemaan itseäsi. Elämänlaatusi paranee ja ihmissuhteesi syvenevät.

Itsemyötätunto

Tunnetaito-ohjauksemme tutustuttaa sinut itsemyötätuntoon. Itsemyötätunto on sisäistä luottamusta siihen, että on oikeus olla erehtyväinen, keskeneräinen ja haavoittuvainen. Se on sisäistä puhetta itselle, joka lohduttaa, kannustaa, hellii ja voimauttaa silloin, kun sitä tarvitaan.

Oppimalla itsemyötätuntoa omaa menneisyyttään ja nykyisyyttään on helpompi tarkastella myös ulkopuolisen silmin.

Kenelle tunnetaito-ohjaus soveltuu?Ota yhteyttä

Tunnetaito-ohjaus soveltuu:

yksilöille

pareille

perheille

työyhteisöille

Tunnetaidot kuuluvat meille kaikille!

Tunnetaito-ohjaukseen voi tulla minkälaisella porukalla tahansa: yksin, pariskuntana, perheenä tai työyhteisönä – ikään ja elämänvaiheeseen katsomatta!

Tunnetaitoja voi oppia missä elämänvaiheessa tahansa, sillä koskaan ei ole liian myöhäistä.On hyvä muistaa, ettei keneltäkään voi vaatia taitoja, joita hänelle ei ole opetettu; tämä koskee niin lapsia kuin aikuisiakin.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Kiinnostuitko tunnetaito-ohjauksesta?

Jätä yhteystiedot ja jutellaan lisää!

Essi Vaskiranta

Toimintaterapeutti  |  Tunnetaito-ohjaaja  |  Yrittäjä

Moikka! Olen Essi, tunne- ja vuorovaikutustaitojen erityisosaaja ja olet tervetullut tunnetaito-ohjaukseeni yksin, pariskuntana, perheenä tai työyhteisönä – ikärajaa asiakkailleni ei ole. Toimistoni sijaitsee Lappeenrannassa mutta palvelen tarvittaessa ympäri Suomea.

PS. Myös etätapaamiset ovat mahdollisia!